29 Sep, 2018

Početnici u IT-ju

By IT Poslovi

Početnici u IT-ju

Ako ste početnik koji tek ulazi u ove vode, morate se naoružati strpljenjem i znanjem.
Obrazovanje, počevši od raznoraznih kurseva do fakulteta, nudi uglavnom samo poznavanje materije, i ne pripremi nas stopostotno za ono što se traži od nas kada želimo da se zaposlimo. Takođe danas postoji dosta mladih koji nisu imali dodirne tačke sa ovom oblasti, a želi da se bavi programiranjem, ili nekom granom IT -ja. Ove činjenice dosta utiču i na ponudu kandidata za posao u ovoj oblasti.

 

Konkursi mogu biti veoma zamorni jer kandidati prolaze iz kruga u krug, dok kompanije ne zaposle nekog ko je ispunio sve ili veći deo njihovih očekivanja. Ono u šta Vi želite da budete sigurni kada se prijavljujete za neki posao, to je Vaše znanje. Da li ste završili fakultet ili kurs ili ste pak samouki, postaje potpuno nebitno ako znate šta radite. Naravno, treba biti svestan i činjenice da se neke stvari uče tek kada se zaposlite i dobijete projekat koji radite zajedno sa članovima svog tima. Ne treba da Vas bude sramota ako nesto ne znate ili ako imate neko pitanje, jer tako se uči. Tako se napreduje i postaje bolji u poslu. Svi testovi koje ćete raditi dok prolazite kroz proces zapošljavanja po prvi put, pomoći će Vam da naučite osnove koje se traže i bez kojih kompanije neće hteti da Vam daju priliku. Ne budite lenji i ne odustajte posle par neuspelih pokušaja. Postoje kompanije koje ne žele da zaposle nijednog kandidata ukoliko nisu našli nekog ko ispunjava sve njihove kriterijume, a postoje i one koje će Vas primiti na praksu ukoliko pokažete dovoljno znanja, dosta inicijative i upornosti.

 

Prihvatite sve izazove i prilike da naučite što više i razvijate se u profesionalnom smislu. Trudite se da dođete do najbojeg mogućeg rešenja i pitajte iskusnije za savete. Značiće Vam.
KomentariMorate biti ulogovani kako biste ostavili komentar